Socialmedieluderi

Jeg er selverklæret socialmedie-luder. Jeg har en cand.comm. i kommunikation med speciale i sociale medier og giver foredrag om sociale medier.

Det betyder selvfølgelig, at jeg har et svimlende antal profiler på kryds og tværs. Her er de, opdelt efter medie.

Facebook

Ah, gode gamle Facebook. Jeg bliver også evigt bekymret over den måde, Zuckerberg og kanonholdet vil afdække enhver færd, jeg foretager på det store, vide internet, og videredele det til min omgangskreds. Men det forhindrer mig ikke i at være hovedkulds over fænomenet.

Twitter

Twitter er ved at komme igen i Danmark, her på den anden side af 2013 — kun 7 år efter fænomenet blev opfundet. Det er da godt klaret.

Tumblr

Jeg har endelig fattet, at Tumblr faktisk er et ret fedt microblogging system. Så jeg har lavet min Tumblr om til min engelske blog, og bruger det også til andre små-perfide formål.

Google+

Jeg glæder mig til at se hvor Google+ er på vej hen. Jeg er allerede helt og aldeles forelsket i fænomenet. Google+ er drastisk anderledes end Facebook, og jeg glæder mig til, det går op for hr. og fru Danmark.

Billed-medier

Man skal jo tage nogle billeder. Det elsker jeg at gøre med min mobil, i hvert fald. Så jeg har selvfølgelig også gaflet mig et par profiler på de mere prominente portaler af slagsen:

  • Mig på Pinterest – som jeg misbruger til mit eget billedgalleri, fordi Pinterest lader mig kategorisere billeder i boards. Således har jeg boards til fascinerende ting, der er gået i stykker (“A Broken World“); billeder af skyer (“Orbital Cotton Candy“); og ting, der bare er helt og aldeles uforståelige (“WTF“).
  • Mig på Instagram – ja, jeg cavede og fik mig en Instagram-profil. Så er der hipster-billeder til folket!
  • Firmaet på Instagram – ja, firmaet skulle da også lige have en Instagram. Mere indhold til de andre medier.
  • Mig på YouTube – nej, det er ikke youtube.com/torbenfrost; den er blevet hugget fra mig! Men her ligger bl.a. alle vores Space Quest Superfan Hangouts og episoder af Space Quest Historian.

Jeg ville også godt have inkluderet mine Vine-profiler, men sådan nogle har man åbenbart ikke. Tak, Vine.

Musik-medier

Jeg er dybt fascineret af hvordan musikken på internettet udvikler sig, så jeg har også en del profiler omkring på forskellige musik-medier.

BandCamp

Jeg elsker BandCamp, fordi jeg elsker ideen om musik-albums, hvor sangene hænger sammen. Det er også den filosofi, BandCamp er bygget op omkring. På min BandCamp side er alle mine albums, tilbage fra 2007, og de er alle gratis at hente.

Soundcloud

Jeg har tænkt mig at bruge Soundcloud meget mere i fremtiden. Det er fantastisk enkelt, kommentarsystemet er en fryd, og det er super-transportabelt når man embedder soundclouds på andre sociale medier. Jeg bruger Soundcloud til at poste in-progress ting, remixes, alternate takes, og selvfølgelig fremtidige albums.

BandBase (ex-MyMusic)

Jeg har brugt MyMusic siden gymnasiet, da jeg spillede i lejrbålspunk-bandet Under Kurven, og op til nu. Desværre er det gået lidt skævt for MyMusic-folkene, der nu har omdøbt sig til BandBase og ikke længere har taget på den store sociale medie-verden.

MySpace

MySpace er for længst død i mine øjne, selv ovenpå deres nye redesign, men det forhindrer mig ikke i at bare efterlade følgende profiler derinde:

WordPress

Mit go-to blogging system er WordPress. Jeg har før kørt med self-hosted WordPress og kan godt finde ud af at lave temaer til det, men i disse dage er jeg lidt doven og bruger bare deres egne temaer med lidt fiflen.

Reklamer